Isoshaku


Milloin?

Isoshaku kesän ripareille on maalis-huhtikuussa. Hiihtolomariparille on erillinen haku marras-joulukuussa.

Missä?

Linkin isoshakuun löydät tämän sivun alareunasta. Nopeus ei ole valttia, vaan kaikki hakuaikana tehdyt isoshakemukset ovat samanarvoisia.

Kuka voi hakea?

Isoseksi voi hakea kuka vaan Kannelmäen seurakunnan isoskoulutuksen käynyt.

Milloin saan tietää, pääsinkö isoseksi?

Teemme valinnat isosista huhtikuun puolessa välissä, ja ilmoitamme valinnoista kaikille hakeneille WhatsApp-viesteillä.

Pääsenkö mä isoseksi?

Isospaikkoja on kesän ripareilla reilu parikymmentä. Se tarkoittaa sitä, etteivät kaikki iskossa tai diskossa mukana olleet mahdu isoseksi.

Isosvalintojen tekeminen on meille työntekijöille joka vuosi tosi vaikeaa. Meistäkin on kurjaa, että jotkut isoskoulutuksen käyneet jäävät ilman isospaikkaa. Valitsematta jääminen ei tarkoita sitä, että ajattelisimme sinun olevan huono isonen tai ettemme haluaisi valita sinua. Isosvalintoihin vaikuttaa aina moni asia.

On sanomattakin selvää, että läsnäolo ja aktiivisuus sekä ajoissa paikalla olo isoskoulutuksessa on tärkeää. Satunnaiset poissaolot voi korvata kirjallisilla tehtävillä, joita voit kysyä Sallalta.

Isosporukoista yritämme tehdä mahdollisimman toimivia kokonaisuuksia. Isosporukassa tulee olla kaikenlaisia isosia: kokeneita ja ekakertalaisia, äänekkäitä ja hiljaisia, rohkeita ja ujompia, tyttöjä ja poikia sekä kaikkea siltä väliltä.

Pyrimme muodostamaan isosporukoita niin, etteivät kaikki isoset ole valmiiksi toisilleen hyvin tuttuja. Toisin sanoen parhaat ystävät eivät todennäköisesti pääse samalle riparille isosiksi.

Joskus ajattelemme, että jonkun nuoren elämäntilanne on sellainen, että hänelle voisi tehdä hyvää päästä toimimaan isosen vastuutehtävässä. Joskus saatamme jättää valitsematta jo aiemmin isosena toimineen, jotta voimme tarjota mahdollisuuden ekaa kertaa isoseksi hakevalle.

Monella on kesällä paljon muutakin menoa, kuten matkoja ja kesätöitä, mikä rajoittaa omiin aikatauluihin sopivien riparien määrää. Mitä useampi vaihtoehto sinulle käy, sitä todennäköisempää on että voimme tarjota sinulle isospaikkaa. Älä siis ajattele, että jos haet vain yhdelle riparille, niin pääset sinne varmasti.

Kaikille ripareille tarvitaan isosia. Jos jollekin riparille hakee vain viisi isosta, on todennäköistä että heidät valitaan sinne kaikesta muusta huolimatta.

Kuten varmasti tiedät, edellytämme isosilta ehdotonta sitoutumista päihteettömyyteen riparin aikana. Jos olet siis koko vuoden tullut isoskoulutukseen röökiltä dunkaten tai nuuskapurkki taskussa pullottaen, voi sinun olla vaikeaa saada meidät vakuuttuneeksi siitä, että todella pystyt sitoutumaan päihteettömyyteen riparin ajaksi.

Lisäksi isosvalintoihin vaikuttaa esim. se, kuinka paljon riparilaisia on, tai millaiset majoitustilat kussakin leirikeskuksessa on. Ja loppujen lopuksi (tai alkujen aluksi, riippuu mistä suunnasta katsoo) isosvalinnoissa oleellista on myös se, että kuka on hakenut ja minne.

Joskus joku valituista isosista peruuttaa isospaikkansa. Tällöin tarjoamme paikkaa jollekin valitsematta jääneelle. Jos haluat jutella valinnasta, voit soittaa tai laittaa viestiä kenelle vaan ohjaajalle tai tulla Jennyn nuorteniltaan tiistaina tai perjantaina.


Duunarit


Valtteri Jauhiainen

Valtteri
Jauhiainen

nuorisotyönohjaaja
0503801307
valtteri.jauhiainen@evl.fi

Lisää →


Kaija Aalto

Kaija
Aalto

nuorisotyönohjaaja
0503801314
kaija.l.aalto@evl.fi

Lisää →


Salla Silvennoinen

Salla
Silvennoinen

nuorisotyöntekijä 
0503812461
salla.silvennoinen@evl.fi

Lisää →