Paras ripari!

Jes! Kesä ja riparit. Riparit on kyllä meille ohjaajillekin niiiiiin kesään kuuluva asia.

Tänä kesänä Kantsussa on ollut jo kesän paras ripari. Se oli Porkkalan ripari, näin minulle on kerrottu. Niille joilla on ripari vielä edessä päin, voin lohdutukseksi sanoa, että tänä kesänä tullaan pitämään todennäköisesti vielä useampi kesän paras ripari.

Kun on takana kymmeniä rippikouluja, niin uskallan kokemuksen turvin väittää, että useimmat ripareista on tosi samanlaisia. Varsinkin se tuntuu yhdistävän, että yleensä se oma ripari on juurikin paras.

Viime viikonloppuna oli sen kesän ekan parhaan riparin, eli Porkkalan konfirmaatio. En itse ollut Porkkalassa mukana, mutta kyselin konfista ennen porkkalalaisten fiiliksiä. Oli hieman vaikea saada jengistä muuta irti, kuin se, että oli ihan parasta. Koko se ripariryhmä teki leiristä parhaan. Riparipaikka oli kuulemma vähän tylsä, mutta ei haitannut, koska siellä oli ihan parhaat tyypit.

Parin riparilaisen mielestä jotkut leikit oli vähän tyhmiä ja noloja. Mut ei se mitään, niitä leikittiin silti! Ja epäilijöille tiedoksi, että Kikkeliskokkelis-leikki ei suinkaan ollut tyhmä. Se oli nimittäin paras!

Mainitaan nyt vielä se, että isoset oli parhaita.

Kun porkkalalaisten mukaan riparin kurjimmat jutut on olleet, että karkit makso liikaa, jalat puutu laiturilla ja leiri oli liian lyhyt, niin tulevat riparilaiset voi lähteä aika huolettomin mielin kohti omaa parasta riparia.

Porkkalan konfiksessa luettiin Raamatusta riparilaisten itse valkkaama Raamatun kohta, joka tunnetaan nimellä rakkauden kaksoiskäsky:

”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi Tämä on käskyistä suurin ja tärkein . Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.” Matt 22:37-39

Epäilen, että riparilaiset oli varmaankin valkanneet kyseisen kohdan, koska se oli Raamatun kohdista paras. No on se omasta mielestänikin aika hyvä, ainakin yksi parhaista.

Parhaimmin ripariterveisin,

Kaija