Leirisäännöt ja maksuehdot

Leirikeskuksen alueelta ei saa poistua ilman ohjaajan lupaa.

Leirikeskuksissa on öisin noin yhdeksän tunnin hiljaisuus, jotta jokaisella (myös leirikeskuksen naapurustolla) olisi mahdollisuus rauhallisiin yöuniin.

Noudatamme leirillä hyviä tapoja, esimerkiksi kiinnitämme huomiota kielenkäyttöön, siivoamme jälkemme, sisään tullessa jätämme kengät siististi eteiseen, tervehdimme ja sanomme kiitos.

Emme hyväksy minkäänlaista kiusaamista. Olemme kaikki persoonallisia ja ainutlaatuisia, joten annamme jokaisen olla oma itsensä.

Energiajuomat ovat kiellettyjä toiminnassamme. Ne on todettu haitallisiksi kasvaville lapsille ja leireillä saa riittävästi energiaa viisi kertaa päivässä tarjoiltavasta ruuasta.

Omaa musiikkia voi halutessaan kuunnella vapaa-ajalla kuulokkeilla. Yhteisissä tiloissa kuunneltavasta musiikista ja sen äänenvoimakkuudesta päätetään yhteisesti.

Puhelimia, tabletteja ja muuta mahdollista viihde-elektroniikkaa käytetään vain vapaa-ajalla. Yöaika ei ole kuitenkaan tarkoitettu kännykän tai tabletin käyttämiseen. Jos mobiililaitteiden käytöstä muodostuu yöaikana ongelmia, keräämme ne yöksi ohjaajien haltuun!

Kamerat ja kamerakännykät pidetään taskussa yhteisten iltaohjelmien aikana. Mahdolliset valokuvat ja videot kuvataan iltaohjelmien aikana vain seurakunnan kameralla, jotta jokainen saa heittäytyä mukaan leikkeihin pelkäämättä päätyvänsä tahtomattaan hassun videon tähtinäyttelijäksi. Muuna aikana valokuvia ja videoita voi omilla laitteilla ottaa, kunhan muistaa kysyä luvan kuvattavalta, eikä julkaise kenestäkään kuvia tai videoita ilman lupaa.

Leirimme ovat päihteettömiä. Päihdeasioissa olemme yhteydessä aina huoltajaan sekä tarvittaessa lastensuojeluviranomaisiin ja poliisiin.

Mikäli leiriläinen ei pysty sitoutumaan leirin sääntöihin, voidaan hänet lähettää leiriltä kotiin huoltajan kustannuksella.


Leirien yleiset maksuehdot

Perimme leireiltämme osallistumismaksun. Nuoren tulee varmistaa huoltajaltaan lupa osallistua maksulliselle leirille ennen ilmoittautumista. Leiripaikan voi peruuttaa seuraavin ehdoin:

  • Osallistuminen leirille voidaan peruuttaa veloituksetta 7 pv ennen leirin alkua.
  • Myöhemmin kuin 7 pv ennen leirin alkua tehdystä peruutuksesta veloitamme 50% alkuperäisestä leirimaksusta.
  • Sairastapauksissa leirin voi peruuttaa veloituksetta lääkärintodistusta vastaan.
  • Leiriltä pois jääminen ilman peruuttamista veloitetaan kokonaisuudessaan.
  • Leiripaikan voi perua ottamalla yhteyttä leirin vastuuohjaajaan, jonka yhteystiedot ovat leirikirjeessä.