Muuttoa ja muutosta

Nurkkaan ei enää pääsekään joka perjantai. Vaikka aina ennenkin on päässyt!

Asiat muuttuu. Vaikka hyvään elämään tarttee pysyviä juttuja, niin silti on hyvä, että välillä asiat muuttuu. Se tuntuu joskus ärsyttävältä ja ikävältä, mutta muutosta on myös hyvä opetella sietämään. Ehkä seuraava muutos ei tunnukaan niin pahalta.

Oltais me voitu olla siellä Nurkassa vielä pidempään. Odottaa sitä, että jossain tulevaisuudessa siintävän remontin aikataulu olisi edes tiedossa. Mutta jossain vaiheessa olisi ollut pakko muuttaa ja muuttua.

Muutos on yleensä aina hyvästä, vaikka alkuun saattaa tuntuakin siltä, että sopeutuminen vie aikansa. Jo ekan Jennyillan jälkeen muistan ihmetelleeni sitä, kuinka luontevasti kaikki paikalle löytäneet täällä olivat. Pöydät ja tuolit (jopa ne pienimmätkin) täyttyivät, matoille syntyi pieniä peliporukoita ja kaikki olivat kuin kotonaan…tai kuin Nurkassaan.

Jennyyn perille löytäminen saattaa tuottaa ongelmia, vaikka kuinka kulkisi nenä kiinni Google Mapsissa. Kannattaakin nostaa katse kännykästä, sillä kuulemma
”seuraamalla nosturia löytää aina perille”.

”On eri asia löytääks Jennyy tai edes oikeeta ovea?”
Jos perille löytääkin kolmen eri osoitteen sekamelskasta huolimatta, saattaakin päätyä nykimään lukematonta määrää lukittuja ovia, ennen kuin löytää sen oikean.

”On kiva, et se on lähel.”
Jollekin Kantsulaiselle Malminkartanon puolelle tuleminen yli synkän ja vuolaasti virtaavan Mätäjoen saattaa olla kova paikka. Mutta joku toinen taas iloitsee siitä, ettei taas tarvitse raahautua Kannelmäkeen asti perjantai-iltana.

”Pienemmät tilat”
No niinpä onkin. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Kun koko isoskoulutusjengi iskoineen ja diskoineen on paikalla, ja porukkaan lisätään vielä muutama muu nuori, Jennyn tilat natisee liitoksistaan. Mutta kuinka kivaa onkaan, että tulee kuin vahingossa hengattua kaikkien kanssa, koska kukaan ei pääse piiloon. Ja ahtaudesta huolimatta ”hyvä et siel on se yks huone, mis on tilaa riehuu, ku nää jäbät saa välil semmosii ihme kohtauksii, et ne hyppii seinille.”

”Ei oo bilist eikä pingist.”
Mutta ainakin jompikumpi näistä voitaisiin hankkia. Sisustuksen uusiminen on meillä koko ajan ajatuksissa, joten myös kaikki muut hyvät ja huonommatkin ideat saa kertoa duunareille. Kuten vaikka ne pehmustetut seinät, pakkopaidat tai kirkkaan pinkit sohvat!

Lainaukset Diskojen mielipiteitä Jennystä. Kirjoittaja ei ole Jenny, vaan Kaija.