Isoshaku

Isoshaku

Milloin? Isoshaku kesän ripareille on maalis-huhtikuussa. Tarkempi aika varmistuu keväällä. Hiihtolomariparille on erillinen haku marras-joulukuussa.

Missä? Linkin isoshakuun löydät tämän sivun alareunasta. Nopeus ei ole valttia, vaan kaikki hakuaikana tehdyt isoshakemukset ovat samanarvoisia.

Kuka voi hakea? Isoseksi voi hakea kuka vaan Kannelmäen seurakunnan isoskoulutuksen käynyt.

Milloin saa tietää, pääsikö isoseksi? Teemme valinnat kesän isosista mahdollisimman pian isoshaun päätyttyä, ja ilmoitamme valinnoista kaikille hakeneille WhatsApp-viesteillä.

Pääsenkö mä isoseksi? Isospaikkoja on kesän ripareilla vajaa kolmekymmentä. Se tarkoittaa sitä, etteivät kaikki iskossa tai diskossa mukana olleet välttämättä mahdu isoseksi.

Isosvalintojen tekeminen on meille työntekijöille joka vuosi tosi vaikeaa. Meistäkin on kurjaa, että jotkut isoskoulutuksen käyneet jäävät ilman isospaikkaa. Isosvalintoihin vaikuttaa moni asia. On sanomattakin selvää, että läsnäolo ja aktiivisuus sekä ajoissa paikalla olo isoskoulutuksessa on tärkeää.

Isosporukoista yritämme tehdä mahdollisimman toimivia kokonaisuuksia. Isosporukassa tulee olla kaikenlaisia isosia: kokeneita ja ekakertalaisia, äänekkäitä ja hiljaisia, rohkeita ja ujompia, tyttöjä ja poikia sekä kaikkea siltä väliltä.

Pyrimme muodostamaan isosporukoita niin, etteivät kaikki isoset ole valmiiksi toisilleen hyvin tuttuja. Toisin sanoen parhaat ystävät eivät todennäköisesti pääse samalle riparille isosiksi.
Joskus ajattelemme, että jonkun nuoren elämäntilanne on sellainen, että hänelle voisi tehdä hyvää päästä toimimaan isosen vastuutehtävässä. Joskus saatamme jättää valitsematta jo monta kertaa isosena toimineen, jotta voimme tarjota mahdollisuuden ekaa kertaa isoseksi hakevalle.

Monella on kesällä paljon muutakin menoa, kuten matkoja ja kesätöitä, mikä rajoittaa omiin aikatauluihin sopivien riparien määrää. Mitä useampi vaihtoehto sinulle käy, sitä todennäköisempää on että voimme tarjota sinulle isospaikkaa.

Kuten varmasti tiedät, edellytämme isosilta ehdotonta sitoutumista päihteettömyyteen riparin aikana. Jos olet siis koko vuoden tullut isoskoulutukseen röökiltä dunkaten tai nuuskapurkki taskussa pullottaen, voi sinun olla vaikeaa saada meidät vakuuttuneeksi siitä, että todella pystyt sitoutumaan päihteettömyyteen riparin ajaksi.

Lisäksi isosvalintoihin vaikuttaa esim. se, kuinka paljon riparilaisia on, tai millaiset majoitustilat kussakin leirikeskuksessa on. Ja loppujen lopuksi (tai alkujen aluksi, riippuu mistä suunnasta katsoo) isosvalinnoissa oleellista on myös se, että kuka on hakenut ja minne.